onsdag den 6. maj 2015

Hold 1’s forestilling ”TESTAMENTET”Penslen med den kulsorte eyeliner bliver lagt med dyb koncentration. Guitarens sprøde toner stemmes til punkt og prikke. Det blodige grisehoved fra køleskabet bliver gjort klar og iført plastikposer. Premieren på hold 1’s forestilling ”TESTAMENTET” skal til at begynde.

Halvanden måned før, sidder vi 22 spændte elever i klasselokale 1, klar til at læse manus og høre, hvad det er, vi skal spille. ”Baronessen på benzintanken” siger rygterne. En tyk bunke papirer klipset sammen i venstre hjørne med overskriften  ”TESTAMENTET” bliver lagt på bordet. En forestilling om fire søskende der sælger menneskekød, en hjerneskadet søster, en rotte-situation, en energisk ejendomsmægler - og derefter ringer der en klokke hos mange, og vi kan gætte os frem til en ægte film-perle. Der bliver grint, sagt citater, og spændingen øges betydeligt. Efter manuskriptet er blevet læst, er vi alle top klar på et brag af en arbejdsproces med mål i en forestilling. Hvad vi skal spille afslører vi ikke overfor de andre elever – det er en hemmelighed og vores lille løgn hedder nu ”Baronessen på benzintanken”.


En uge med PR, plakat-tegning, prøvning af roller og rekvisit-eftersøgning bliver skudt i gang, og allerede ugen efter har vi hver og én fået roller og er klar til en ny del i processen.
 Der bliver øvet og øvet, og alt bliver gjort klar til de to holduger, hvor teatersalen er vores, og vi 100 % kan fokusere på vores forestilling. Et stillads skal stilles op, en italiensk accent skal på plads, høns og rotter skal findes, og kostumerne skal være klar.

Selvom det ikke føles sådan, så siger kalenderen og datoen nu, at vi er kommet til de to intense holduger. Første morgen starter ud med Marie Louises morgenforfriskning i form af en helse-drik, og lidt sang og dans til at varme op med. De efterfølgende morgner får vi også serveret helse-drik – det hitter og det holder sygedommene væk.
 Vi får begyndt med alt det praktiske. Får malet butiksskilt, lavet make-up-planer osv. Det kører på skinner, men vi stresser og spekulerer på om det hele kommer til at gå. Der kommer dog også udfordringer, og som de kære lærere siger: ”Sometimes you must kill your darlings” så det blev der da også, men ligeså ærgerligt det var – ligeså lærerigt var det også.

En forestilling kan ikke opstå uden samarbejde. Og samarbejde på Vostrup er noget helt særligt, især som hold. Det der når man er sammen 24/7, og ikke kan løbe fra sit ansvar. Det var også en ting, der blev understreget med sort fed tush, og at energien hele tiden skulle være i top, var en øvelse vi sammen fik skabt.

I mellem det praktiske, bliver der gennemgået scener og arbejdet med roller. Vi får sunget sange som vores roller, lavet danse som vores roller og mere til, der gav erfaring på teater-sindet. Dog kunne en teknisk gennemgang på en fredag d. 13., en weekend fyldt med øvning, og en trailer der lige skulle i hus godt trække tænder ud. Men på den fede måde.

Efter weekendens hårde arbejde er vi så småt klar til skoleforestillingerne og premieren. Der bliver lavet kampråb, koncentrationsøvelser og vi får det gyldne ord fokus printet ind i hovedet inden dørene åbnes og publikum finder sig til rette. Første skoleforestilling forløb godt, og adrenalinen pumper nu indtil aftens premiere, hvor forældre, de andre elever, lærere og andet publikum kommer. Vi er SÅ klar.

Så er det nu - premiere! Forventningerne ligger på vores skuldre, og vi er klar til at yde en kæmpe præstation. Dybe vejrtrækninger og smil til hinanden gør nervøsiteten mildere. Vores skønne sang-piger stiller sig klar ved mikrofonerne. Trommesættet lægger en grundrytme. Vi er klar. SÅ klar. Da dørene slår op ved premieren onsdag aften, starter musikken, og vores forestilling er i gang. Vi giver alt den energi vi har, og den glæde vi får fra publikum under forestillingen hjælper os videre, så det hele går som det skal. Pulsen kører op og ned, og før vi ved af det, er forestillingen slut, og vi står tilbage med de største smil på læberne. Der kommer både grin og tårer fra publikum, og vi er fuldstændig overvældet. Krammere bliver delt flittigt ud mellem elever, og en klapsalve så bekræftende, at den kan mærkes som glæde i brystet. Sammenholdet er som aldrig før.


Torsdag aften er den sidste aften. Sidste aften, hvor vi kan vi vise, hvad vi har formået at skabe. Det bliver en succes, og som det sidste hold på Vostrup Efterskole år 14/15 får vi bukket af, og takket af.Det styrker og modner én som person sådan en forestilling. En forestilling,  hvor alle skal være på og hjælpe til, gir’ så meget. Jeg tror ikke kun, at vi fik lært meget om os selv og vore egne egenskaber – men også hinanden som mennesker, og hvordan vi hver især er forskellige. Ikke nok med, at vi fik skabt en fantastisk forestilling. Vi fik også skabt et fantastisk hold.
- Og som vi siger på hold 1: HOLD 1 ER FEDT!

Skrevet af Inge A. T. 


  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar