onsdag den 23. september 2015

Lever vi i en boble?

Det er ingen hemmelighed at der sker en del i Danmark og meget af EU i disse dage. Selvom vi er på efterskole og meget af tiden lever i en boble, så bliver vi også påvirket her på Vostrup. Vi har haft en samtale med Lise, vores lærer, om hvordan immigranterne foretrækker at undgå Danmark og bare gerne vil til Sverige. Der var mange, som blev grebet af det og fortsatte snakken på egne gange og værelser.

Det ene danskhold har skrevet en del digte, og uden at blive bedt om det handler mange af dem om omstændighederne med Syrien og medmenneskelighed eller mangel på samme. Der er sågar en pige, som der i går udtalte sig; "Ja, mit digt handler så om politik. Og det bliver de nok ved med, indtil vi har åbnet grænserne op. Så det må I desværre nok vænne jer til."
Vi er selv meget stolte af vores digte - både dem som omhandler dette og dem om andet. Derfor har vi også lavet vores egen facebook-side, hvor vi jævnligt deler nogle af dem. (Vostrup Efterskole - digte)

I mandags sad jeg og snakkede med en flok om netop Danmarks måde at håndterer alt dette på. Det udviklede sig så til en lille debat om, hvad man kunne gøre og hvorfor man ikke gør det.
Måske lever vi i en boble, men nogle ting kan mærkes, selvom vi ikke kan gøre noget ved det. 

- Nicoline Smidt


Ingen kommentarer:

Send en kommentar