fredag den 18. december 2015

I projektugernes tegn


Vostrup Efterskoles seneste 2 uger har stået i terminsprøver & projektugernes tegn.
10. årgang har haft Demokratisk Iværksætter og 9. klasserne har først haft terminsprøver og derefter arbejdede de på et projekt, som gik ud på at få 23 flygtninge ud til skolen en dag i ugen. Men det kommer jeg til senere.

I løbet af de seneste 2 uger har 10. årgang stået med følgende ting:  

Fyrtårne besøg
Vi skulle ud og interviewe spændende ildsjæle og iværksættere fra (nær)området. De interviews skulle så ende ud i et talkshow på skolen den følgende uge.

SFU
Vi fik besøg af SF Ungdom, som kom for at fortælle hvem de er og hvorfor man skal sætte sig ind i politik i en ung alder. Efter noget tid med workshops, kom der en fra LAU og så havde de politisk debat foran os elever.

Rokokoposten
Zenia fra Rokokoposten kom og fortalte hvad fake news er og efter et lille foredrag om dels rokokoposten og fake news, blev vi sendt ud i grupper for at afprøve det selv.

Talk to Vostrup
Mandag aften havde vi så det førnævnte talkshow.
Hvis jeg selv skal sige det gik det rigtig godt.  Det var en vildt inspirerende aften, som både unge og voksne kunne bruge til noget.

Frivilligheds og ildsjæleakademiet (FIA)
I Ringkøbing-Skjern kommune har de lavet en institution, som kalder sig for frivilligheds og ildsjæleakademiet. De kom på opfordring ud til skolen og fortalte os hvem de var. Hvorfor de var til og gav os alle sammen gode råd til hvad vi kunne gøre, når vi selv skulle ud og lave vores egne projekter.

Flygtninge
Torsdag kom dagen som 9. klasserne og 10. årgang havde ventet på. 23 unge flygtninge og 3 voksne kom ud til skolen. De ankom kl. 9, hvor 9. klasserne tog imod dem og havde planlagt nogle forskellige workshops. Klokken 13 hoppede 10. årgang med på vognen og vi var alle blandet sammen. Inden de tog hjem lidt i 16, nåede vi lige at sidde og hygge med æbleskiver og saftevand. Det var en helt igennem fantastisk dag, som var inspirerende for både Vostrups elever og ansatte, men også for flygtninge – som specielt var meget interesseret i vores blondinder.

Vi begyndte på vores egne projekter
I løbet af den sidste uge har 10. klasserne både skulle tænke på deres egne projekter og de forgangne ting og besøgene. Men nu har vi alle fået kontakt til en i nærområdet og skal nu til at lave hver vores projekt i grupper. Vi glæder os meget til at se dem udvikle sig.

Tilbage er der kun at sige glædelig jul og godt nytår! Vi ses i 2016!

- Nicoline Smidt


Ingen kommentarer:

Send en kommentar