lørdag den 18. juni 2016

Vostrupånden lever i sit bedste velgående

   Som vi også nævnte for 2 blogindlæg siden, har 10. årgang været i gang med deres afsluttende projektuger. Onsdag og torsdag var de vigtige dage vi havde arbejdet frem imod. Fremlæggelsesdagene.
Der skete alt muligt på scenen, lige fra at hælde maling og teaterblod ud over sig selv til væltede saltbøtter til selvkomponerede sange og meget, meget mere. Det var 7 vildt forskellige fremlæggelser, alle på et højt niveau. Alle fra 10. årgang synes at det var fedt, at skabe sit eget produkt helt fra bunden, og stå på egne ben med det. Gennem rapporterne kom der også meget viden og teori ind i fremlæggelserne, og man kunne få vist noget af den viden, vi alle har fået tilegnet os hver især i løbet af året og de sidste 2 uger. Nu ser vi frem til at få vores udtalelser for projektugerne og dem for året generelt.

   Torsdag aften var alle tre gange enige om én ting. Ganghygge! De tre gange greb den sidste ”friaften” an på forskellig vis. På solgangen lukkede vi alle døre og slukke alt lyset, så den eneste lyskilde der var, kom fra de levende lys midt i den rundkreds vi sad i. Så sad der med vores dyner, det svage lys og i hinandens selskab. På pejsegangen var det mere eller mindre det samme de lavede. På drengegangen, græsgangen, er det et mysterium hvad de går og laver…

   Fredag var det tid til det årlige årsbillede af alle eleverne og skolens ansatte. Det billede der hænger i 25, snart 26, eksemplarer på væggen ved siden af kontoret.  Fra morgenstunden havde vi alle mødtes i den blå for at evaluere projektugernes gang. Da det var færdigt gik vi direkte over i teatersalen, hvor der blev blitzet på livet løs. Der kom grin her og der, specielt hver gang kommentaren ”nej, jeg havde lukkede øjne” dukkede op igen, igen ooog igen.

   Mellem fotograferingen og årets sidste kontaktgruppe-middag, samledes vi så alle sammen i den blå. Både 9. klasserne og 10. årgang var klar med dynerne. For på storskærmen kørte der en helt speciel forestilling. Vi var alle sammen samlet for at se vores fællesforestilling, Cirkus Lumomba. Det var første gang vi har set den, og sikke en glædesfryd det var at se det.

   Hver fredag mødes vi alle i den blå en halv time før weekend. Denne samling var spækket med underholdning! Niende havde forberedt deres egen lille fremlæggelse, nu da de ikke kunne være med til projekt pga. afgangsprøver. Det var 20 minutter hvor publikum sad med latterkrampe over deres parodier af lærerne og et enkelte par elever. De startede selvfølgelig ud med start replikken ”Og fordi vi ikke måtte lave en fremlæggelse, så har vi lavet en fremlæggelse.” Det var et lille skuespil, hvor de som sagt parodierede lærerne og viste os små klips, som de har optaget når de ikke froberedte sig til eksamen.

  Nu er det lørdag den 18 og det er officielt den sidste weekend vi har på skolen som nuværende elever. Lidt over halvdelen er blevet, for at få det bedste ud af de sidste par dage.
I nogle weekender er der alt muligt på programmet, men i den her weekend er der intet planlagt. Det er ren og skær afslapning og hygge.


-          Nicoline Smidt & Sisse Fynbo


Ingen kommentarer:

Send en kommentar